Kwark broodpudding



Wat is er nu leuker dan met restjes uit de frigo en de broodtrommel een lekker gebak te maken? Een nieuwe bakvorm kan natuurlijk ook motiveren 😂 Ik had nog een halve zoete aardappelbrioche en een half stokbrood en deze vormden de basis van deze lekkernij. Nog een halve pot kwark die op moest en daarmee gingen we aan de slag.
  • 600g oud brood
  • 250ml melk
  • 250g kwark
  • 3 eieren
  • 1 zakje vanillepuddingpoeder (50g)
  • handvol gekonfijt fruit
  • handvol rozijnen
  • 100g donkerbruine suiker (afhankelijk welk soort oud brood je gebruikt, kan dit iets meer of minder zijn)
  • half pipetje rum aroma
  • 2el zelfrijzende bloem
Verwarm de oven voor op 200°C.

Scheur het oud brood in stukken in een kom. Overgiet met de melk en laat eventjes inweken. 

Voeg de kwark en de eieren toe en vorm met behulp van een pureestamper een brij.

Roer de rest van de ingrediënten onder het beslag. 

oké oké, ik geef toe dat het zo er niet echt appetijtelijk uitziet 😊
Vet de bakvorm in met zachte boter en bestuif met bloem. Vul de vorm voor 3/4 met het beslag.


Bak 45 min. tot de broodpudding gaar is. Afhankelijk van je oven kan deze baktijd wat langer of korter zijn. Je kan testen of je gebak gaar is door met een satéprikker in het midden ervan te prikken. Komt die er droog uit dan is je gebak klaar.

Ontvorm en laat op een rooster afkoelen.

Bestuif met poedersuiker of bewerk met glazuur.

Persoonlijk vind ik broodpudding het lekkerst wanneer die nog lauwwarm is. 




Reacties