Ruby Raffaello



Simpel, lekker, leuk. Zo zou ik deze lekkernijen omschrijven. Daar waar normaal witte chocolade wordt gebruikt, heb ik de roze Ruby variant gebruikt. De vormpjes komen van Ali en had ik eigenlijk besteld met cupcakes in het achterhoofd. Toen ze echter arriveerden bleken het mini vormpjes te zijn. Ideaal wel om de traditionele witte papierhoudertjes te vervangen.

Tip: draag wegwerphandschoenen om de vulling te verwerken. Zo voorkom je ook dat de chocolade uitloopt door de warmte van je handen naast het feit dat het ook een flink stuk hygiënischer is.


  • 300g Ruby chocolade callets
  • 100g zachte roomboter
  • 70g bloemsuiker
  • scheutje rum
  • 3el ananas fruitsap
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 160g kokosrasp
  • hele hazelnoten (of amandelen)
  • kokosrasp als afwerking
Roer de boter zacht samen met de bloemsuiker en de vanillesuiker. 

Smelt de callets in de microgolf en doe de gesmolten chocolade bij het boter/suiker mengsel samen met de kokosrasp, fruitsap en de rum. Spatel alles onder mekaar. 

Schep 15g van de vulling in je hand, duw een noot in het midden van de vulling en rol tot een balletje. Wentel in kokosrasp.


Verwerk zo alle vulling. Plaats in de koelkast om te laten opstijven.

Leg ze in een leuk bonbonpapiertje en bewaar in de koelkast. 





Reacties