Rogge/tarwebrood


Opnieuw wat restjes verwerkt: rogge en biologische tarwebloem. Gebakken in de Pampered Chef bakvorm.

  • 100g roggemeel
  • 300g biologische tarwebloem T55
  • 250g lauw water
  • 16g verse gist of 4g droge gist
  • 6g zout
  • 15g smout (of een andere vetstof)
Kneed alle ingrediënten tot een zacht en soepel deeg in 12 min. op trage stand in de kneedmachine. 

Bol het deeg op en leg het in een met olie ingevette kom. Dek de kom af en laat 90 min. rijzen of tot verdubbeling in volume. 

Duw de lucht uit het deeg en vorm tot een brood (rond of lang naargelang je bakvorm). Leg het brood in een met bakpapier ovenbestendige bakvorm met deksel (pyrexpot, cocotte, gietijzer, Römertopf, keramiek, ...).

Zet het deksel op de vorm en laat 45 min. rijzen.

Verwarm ondertussen je oven voor op 230°C hete lucht. 

Bestuif je brood met wat bloem en maak een paar insnijdingen met een scherp mesje. 

Bak je brood 35 min met deksel, haal daarna het deksel er af en bak nog een paar minuten verder tot het brood een mooie bruine korst heeft. 

Laat afkoelen op een rooster. 


Reacties