Harcha pancakes met rozijnen (Marokko)


Harcha is een soort van pancake/panbrood wat zijn oorsprong vond in Marokko. Het wordt gemaakt met fijn griesmeel. Dit is een zoete variant met toevoeging van rozijntjes.

  • 250g fijn griesmeel
  • 1el suiker
  • 1/2tl zout
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 300ml lauwe melk
  • 7g bakpoeder
  • 1 snufje gedroogde gist of een klein korreltje verse gist
  • handvol rozijnen
  • 40g olie
  • 40g gesmolten boter
Doe het griesmeel in een kom en giet er de olie en gesmolten boter bij. Roer goed om zodat elk korreltje griesmeel bedekt is met de olie/boter. 

Voeg de suiker, vanillesuiker, gist, bakpoeder, zout en de rozijnen toe en meng kort. 

Tenslotte voeg je de lauwe melk toe en roer je met een spatel tot een glad beslag. Niet teveel kloppen! 

Laat 15 minuten rusten.

Verwarm een weinig boter in een pan en schep een soeplepel van het deeg in de pan. Druk wat plat met de bolle kant van je soeplepel en laat een paar minuten garen. Draai de harcha's om en laat ook deze kant mooi bruinen en garen.

Bak zo al het deeg.

Serveer de harcha's lauw met een drizzel honing erover. 

Reacties