Partybroodjes



Ik had onlangs een leuke muffin/brownie bakvorm gekocht, eerder met het oog op het bakken van minibroodjes :-). Dit receptje is zeer eenvoudig, veel kneden komt er niet aan te pas en het deeg moet maar 1 rijs doen. Daarna gaat het voor een nacht de koelkast in om de dag nadien meteen in een koude oven af te bakken. Ideaal dus ook als mini ontbijtbroodjes. Mijn vorm heeft negen individuele bakjes, heeft die van jou er meer dan moet je de ingrediënten procentgewijs omrekenen.
  • 300g Italiaanse bloem tipo 0
  • 190g koud water
  • 10g verse gist of 3,5g droge gist
  • 1tl zout
  • scheutje olijfolie
Doe alle ingrediënten in de kneedkom en kneed in zo'n 4 minuten tot een homogeen maar plakkerig deeg.

Wrijf je werkblad en je handen in met olie en vorm zo bolletjes die je in de bakjes verdeeld. Je kan ook opteren om met een ijslepel het deeg te verdelen. 


Duw de bolletjes wat plat en bedek je vorm met huishoudfolie wat je met olie hebt ingewreven. Zo voorkom je aankleven van de folie aan het deeg tijdens het rijzen.

Plaats de bakvorm in de koelkast en laat het daar overnachten.

's Morgens bestrooi je de broodjes met wat bloem, sesam- of maanzaadjes en snijd je ze eventueel kruiselings in.

Zet de vorm in een koude oven en bak de broodjes in zo'n 25 min. af op 220°C onder- en bovenwarmte. 

Bestuif de ovenwanden met een plantenspuit met water wanneer je de bakvorm erin plaatst. 

Laat de broodjes afkoelen op een rooster.


Reacties