Citroen-vanille cake



Een lekkere cake met een friszoete toets.

  • 2 eieren
  • 75g zachte boter
  • 200g suiker
  • 200g bloem
  • 100g fijn griesmeel
  • 2 el vanille-extract
  • sap van 1 citroen
  • rasp van 1/2 citroen
  • 330g Griekse yoghurt met vanille
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 springvorm van 20 cm doorsnede
Verwarm je oven voor op 180°C onder- en bovenwarmte. 

Klop de boter samen met de suiker tot een crème. 

Voeg de eieren, vanille en de citroenrasp toe en klop tot een romige massa.

Meng in een aparte kom de bloem, griesmeel en het bakpoeder onder mekaar. Voeg toe aan het beslag en klop tot je een homogene massa verkrijgt.

Meng manueel met een garde als laatste het citroensap en de yoghurt onder het cakebeslag.

Beboter je springvorm of gebruik een bakspray. Doe het beslag in de springvorm.

Laat de cake goudgeel en gaar bakken in 40-45 min. 

Ontvorm de cake en laat afkoelen op een taartrooster. Bestuif hem eventueel met wat poedersuiker of decoreer naar eigen smaak. 

Reacties