Lemaire/semolina zadenbrood



Voor dit brood maakte ik gebruik van de malted seeded brown flour van het merk Marriage's. Dit betreft een mengeling van lemairemeel met gerstemoutmeel en vijf zaden: zonnebloem, pompoen, sesam, lijnzaad en gierst.

  • 200g malted seeded bread flour
  • Indien je deze bloem niet hebt, kan je dit vervangen door: 200g lemairemeel (gebuild meel), 10g gerstemoutmeel en 30g gemengde zaden
  • 300g extra fijn griesmeel (semolina, finot)
  • 15g verse gist of 5g droge gist
  • 1el honing
  • 8g zout
  • 100ml karnemelk
  • 175ml water
  • 25g zachte boter
Doe alle ingrediënten in je kneedkom en kneed in 12 min. op stand 2 tot een homogeen deeg. Doe het deeg in een met olie ingevette kom en dek af met vershoudfolie. Zet de kom op een warme en tochtvrije plaats en laat rijzen tot het dubbele in volume is bereikt (45-60 min.).

Duw de lucht uit je deeg en vorm het tot een langwerpig brood. Leg het brood in een met bakspray ingevette Römertopf.

Ik haalde nog eens mijn Römertopf uit de doos om het brood er in te bakken

Zet het deksel op de pot en plaats hem in een koude oven. Zet de oven op 220°C onder- en bovenhitte en bak het brood in 50 min. gaar.

Haal het deksel van de vorm. Pas op, gebruik hiervoor ovenhandschoenen want de pot zal zeer heet zijn!

Laat het brood nog een paar minuten verder bakken tot het een bruine krokante korst heeft.

Laat het afkoelen op een rooster. 



Reacties