Crumpets (UK)


Crumpets zijn zowat de nationale ontbijt- of theebroodjes in Engeland. Het is een soort van dik sponzig pannenkoekje met veel luchtbubbels in de structuur. Het wordt besmeerd met een dikke laag roomboter, honing of een ander zoet beleg maar ook gerookte zalm kan natuurlijk omdat er nauwelijks suiker aan het deeg wordt toegevoegd. Crumpets worden warm geserveerd of je kan ze achteraf toasten.

Recept voor 6-10 crumpets (afhankelijk van de grootte van je bakringen):

  • 375ml warme melk
  • 15g zachte boter
  • 250g bloem
  • 12g verse gist of 4g droge gist
  • 1el suiker
  • bakringen
  • zwarte braadpan
Roer de gist samen met de suiker in de warme melk tot ze gesmolten is. Voeg de zachte boter toe in kleine stukjes en roer verder tot ook deze is opgenomen in het mengsel. Voeg de bloem toe en mix tot een halfdik beslag.

Giet het beslag over in een maatbeker en dek af. Laat gedurende één uur rijzen op een warme plaats. 


Verwarm je pan op medium vuur met wat boter. Gebruik een bakspray om je ringen wat in te vetten. 

Plaats de ringen in de pan en vul ze voor net wat over de helft met beslag. Bak op medium vuur gedurende 6 min. of tot de bovenkant van je deeg bubbels vertoont en bijna droog is. 


Haal de ringen weg en draai de crumpets om. Bak ze nog 2 min. verder langs de andere kant.

Leg ze op een bakpapiertje zodat het vet er wat kan uittrekken. 




Reacties