Spicy tomaten noodlesoup


De noodles die ik voor deze soep heb gebruikt zijn Japanse ramen. Ramen zijn van tarwe gemaakt en je kan wel stellen dat ze de Japanse pasta is. Ze zijn makkelijk te verkrijgen bij je plaatselijke Aziatische supermarkt. Om het geheel de spicy toets te geven heb ik een paar drupjes Caroline Reaper chilisaus toegevoegd. Pas op hiermee want de Carolina Reaper staat gekend als de heetste peper ter wereld. Ook deze saus heb ik bij de Aziaat gekocht

Voor 4 personen:

  • 3 vleestomaten: ontveld, ontpit en in kleine blokjes versneden
  • 2 pijpajuin
  • 2 kleine chilipeper fijngesneden
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1l kippenbouillon
  • 1 el sojasaus
  • 1/2 el sesamolie
  • Carolina Reaper chilisaus (of Tabasco)
  • 1 stukje gember fijngesnipperd
  • 1 bundeltje Japanse ramen
  • 1 kippenfilet
  • 1el maïzena opgelost in 2el koud water

Kook de kippenfilet gaar, laat afkoelen en verscheur in stukjes. Zet apart.

Kook de ramen in 5 min. gaar en gezouten kokend water. Giet af door een zeef en besprenkel met paar druppeltjes olie. Schud de ramen op zodat ze omringd zijn door de olie. Dit voorkomt dat ze aan mekaar gaan plakken tijdens het afkoelen. 

Zet een pot op het vuur met een klein beetje sesamolie. Doe de tomatenblokjes, de fijngesnipperde pijpajuintjes (enkel het wit, houd het groen apart), de pepertjes en de gember in de pot en stoof al roerend aan tot de tomaten tot pulp zijn gekookt. 

Giet de kippenbouillon erbij en breng aan de kook.

Doe de tomatenpuree, sojasaus en sesamolie erbij. Voeg een paar drupjes chilisaus (of Tabasco) toe en laat op een zacht vuurtje 20 min. sudderen. 

Dik de soep aan met het maïzenapapje. 

Roer de ramen, kippenreepjes en het fijngesnipperde groen van de pijpajuintjes onder de soep. 


Reacties