Lasagne di ravioli


Hetzelfde principe van opbouwen zoals een lasagne maar vervang de lasagnebladen door verse ravioli en je hebt deze schotel in een wenk gemaakt. Dit recept is voldoende voor 4 personen.

Bolognesesaus:

  • 350g gehakt
  • 1 blik tomatenblokjes (400g)
  • 100g tomatenpuree
  • 200ml water
  • 2 fijngeknepen teentjes knoflook
  • 1 fijngesnipperde sjalot
  • 1el gerookte paprikapoeder
  • 1el pul biber
  • peper en zout
  • olijfolie
Stoof de sjalot aan in een beetje olijfolie. Doe het gehakt erbij en bak rul. Voeg de rest van de ingrediënten toe en laat op een zacht vuurtje 20 min. sudderen. 

Bechamelsaus:
  • 25g boter
  • 25g vloeiende bloem
  • 300ml melk
  • peper en zout
Smelt de boter in een pannetje op het vuur. Voeg de bloem toe en roer tot het een zacht balletje vormt. Laat een paar minuten garen, zo verdwijnt de bloemsmaak. Voeg al kloppend beetje bij beetje de melk toe en breng aan de kook. Zodra de saus kookt en gebonden is, neem je de pot van het vuur. Kruid met peper en zout. 

Verder nog nodig:
  • 250g verse ravioli
  • gemalen kaas
  • Italiaanse kruiden
Doe een laagje van de bolognesesaus op de bodem van een ovenschaal. Bedek met een laagje ravioli, opnieuw bolognesesaus, bechamelsaus en gemalen kaas. Herhaal deze stappen, eindig met een laag bechamel met gemalen kaas op. Bestrooi met wat Italiaanse kruiden of fijngehakte peterselie (of bieslook). 


Bak in een voorverwarmde oven op 200°C gedurende 20 min. afgedekt met alufolie en daarna nog 10 min. zonder. 


Reacties