Paprika tomatensoep met balletjes



Een lekker hartverwarmend soepje, meer heb je soms echt niet nodig om een kille herfstdag op te fleuren. Als je er dan nog een zelf gebakken vers broodje kan bij serveren, is het helemaal af.

  • 5 rode paprika's
  • 3 vleestomaten
  • 3 wortelen
  • 2 pijpajuintjes
  • 2 fijngeknepen teentjes knofloof
  • fijngesneden stukje gember
  • 1el harissa
  • 1el pul biber
  • peper en zout
  • 2l kippenbouillon
  • 2el volle roompoeder (40%) of 100ml vloeibare room
  • 250g gehakt

Leg de paprika's op de ovenplaat en besprenkel ze met wat zout en enkele druppels olijfolie. Rooster de paprika's tot ze zwart beginnen te zien op een temperatuur van 225°C hete lucht+grill.
Haal ze uit de oven, leg ze in een kom en dek die onmiddellijk af met vershoudfolie zodat de kom luchtdicht wordt en laat zo 15 min. rusten. Dit maakt het afpellen van de huid een stuk gemakkelijker.  

Pel de paprika's, haal de zaadlijsten eruit en snijd in blokjes. Doe hetzelfde met de tomaten. Schil de wortelen en snijd ook in blokjes. Versnijd ook de pijpajuintjes. Houd wat van het groen apart voor garnering. 

Zet de soeppan op het vuur met een lepel olie (sesamolie voor mij maar je kan ook olijfolie gebruiken). Doe de versneden stukjes paprika, wortelen, tomaat en pijpajuin in de pan. Kruid met peper en zout. Roer de gember en de knoflook onder de groenten. Voeg de pul biber en de harissa toe en roerbak de mix zo'n vijf minuten gaar. 

Giet de kippenbouillon erbij en laat de soep een half uurtje op een laag vuur sudderen. 

Doe de room erbij en pureer met de staafmixer tot een gladde soep. 

Rol kleine balletjes van het gehakt en doe ze in de soep. Laat de soep nog eens goed doorkoken. 

Garneer met wat fijngesneden reepjes groen van de pijpajuintjes. 



Reacties