Frambozenkwarkcake


Morgen bezoek en nog ff vlug een cake in mekaar geflanst. Voor dat kleine extraatje in je cake is het altijd nuttig om eens in je koelkast te kijken of je nog wat yoghurt of kwark hebt die bijna aan de datum is. Zo had ik nog een halve pot Danio frambozen cheesecake en die verdween dan ook in het beslag.

  • 200g patisseriebloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 200g boter
  • 75g lichtbruine rietsuiker
  • 75g erythritol (of een andere vervangsuiker of kristalsuiker)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 200g Danio frambozen cheesecake 
Verwarm de oven voor op 160°C hete lucht.

Klop de suiker samen met de boter zacht. 

Voeg één voor één de eieren toe. Het deeg zal schiften maar dit komt allemaal goed.

Roer de bloem en bakpoeder onder het beslag en eindig met de kwark er onder te scheppen. 

Doe in een beboterde en met bloem bestoven bakvorm en bak 50-60 min. tot een taartprikker er droog uit komt. 

Laat 10 min. afkoelen in de bakvorm en stort dan uit op een rooster om af te koelen. 

Reacties