Ajuinsoep


Heel simpele soep waar je maar een paar ingrediënten voor nodig heb en toch super lekker.

Voor 4 personen:

  • 1kg ajuin
  • 1l kippenbouillon
  • 100g baconreepjes
  • 2 laurierblaadjes
  • takje tijm
  • peper en zout
Bak de baconreepjes krokant aan in een pannetje. Giet ze op een stukje keukenpapier en houd apart. 

Versnijd de uien in ringen. Houd een halve ui apart.

Doe een beetje boter in de kookpan en bak hierin de uiringen tot ze gaar zijn en goudbruin. 

Giet de kippenbouillon erbij, kruid met peper en zout. Voeg de laurierblaadjes en het tijmtakje toe en laat 30 min. op een zacht vuurtje sudderen. 

Stoof de achtergehouden halve uiringen bruin in het pannetje waar je eerder de baconreepjes in aanbakte. 

Haal de laurierblaadjes en het tijmtakje uit de soep en mix de soep met een staafmixer. 

Roer de baconreepjes en de bruingestoofde uiringen door de soep.

Serveer met gemalen kaas. 


Reacties