Sandwiches met zaden en pitten



Nog een variatie op de zachte sandwiches. Door toevoeging van wat zaden en pitten verkrijg je een lekkere crunchy bite in deze malse puntjes. Ik koos voor een ongezoete variant. Heb je liever zoete sandwiches dan voeg je 30g suiker toe aan het deeg.

Voor 12 sandwiches:

  • 400g T55 bloem
  • 12g verse gist of 4g droge gist
  • 35g malse boter
  • 7g zout
  • 40g Trader Joe's zaden- en pittenmix (Aldi)
  • 260g vocht (1 ei aanvullen met 50/50 lauwe melk en water)
  • 1 eidooier losgeklopt met 1el melk om te bestrijken
Doe alle ingrediënten in de kneedkom en kneed 15 min. op trage stand tot je een soepel deeg bekomt. 

Bol het deeg op en leg het in een met olie ingevette schaal. Dek die af met vershoudfolie en een propere doek en laat 90 min. op een warme en tochtvrije plaats rijzen. 

Verdeel het deeg in 12 gelijke porties en bol ze strak op. Laat ze afgedekt op je werkblad een tiental minuten rusten. 

Vorm langwerpige broodjes van de bolletjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bedek ze met vershoudfolie en laat 1 uur rusten. 

Bestrijk de sandwiches met een dun laagje losgeklopt ei en laat nog eens 20 min. rusten.

Verwarm ondertussen de oven voor op 230°C hete lucht. 

Bestrijk de broodjes nog eens met het ei voor je de bakplaat in de oven schuift. 

Bak in 7-10 min. tot ze een mooie bruine kleur verkregen hebben. 

Laat afkoelen op een rooster en verpak na afkoelen onmiddellijk in een plastiek zak. Zo blijven de broodjes mooi mals.


Reacties