Citroencake met cottage cheese




Een lekkere frisse en sappige cake gebakken in een Nordic Ware bakvorm.

  • 170g zachte boter
  • 200g suiker
  • 200g cottage cheese
  • 3 eieren
  • 1tl vanille extract
  • sap+zeste van 1 citroen
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1/2 tl baking soda
  • 1 tl zout
  • 180g bloem
Verwarm de oven voor op 180°C.

Zeef de bloem, bakpoeder, zout en baksoda samen.

Klop de boter samen met de suiker tot een luchtige massa. Voeg de ricottakaas toe en klop zo'n vijf minuten.

Voeg één na één de eieren toe en klop tot ze helemaal opgenomen zijn door het mengsel.

Meng er de citroen en vanille extract onder.

Voeg de bloem in twee keer toe en meng alles tot een glad beslag.

Doe het beslag in de cakevorm en bak in 45-50 min. tot de cake gaar is. 

Laat de cake nog 15 min. in de vorm vooraleer je hem eruit haalt.

Laat afkoelen op een taartrooster en bestuif met wat poedersuiker.


Reacties