Turkse broodjes (Turkije)


Wie houdt er niet van deze broodjes? Supermals binnenin en een lekker krokante korst bedekt met naar nootjes smakende geroosterde sesamzaadjes. Het liefste eet ik deze broodjes wanneer ze nog halfwarm zijn, doorgesneden en gevuld met reepjes kruidige kip en een flinke klodder mayonaise. Laat je fantasie de vrije loop en maak jouw eigen variant van dit super populair broodje.


  • 350g pistoletbloem
  • 150g semolina
  • 250g lauw water
  • 25g verse gist
  • 4 el olijfolie
  • 1,5 tl suiker
  • 7g zout
  • 1 ei
  • geroosterde sesamzaadjes
Meng de gist met de suiker en het water in een kom en laat 5 min. rusten. Doe de bloem, zout en de olie erbij en kneed tot een soepel deeg. Bol je deeg op en laat het 40 min. rijzen, of tot verdubbeling van het volume, in een afgedekte kom. 

Duw de lucht uit het deeg en verdeel het in 4 gelijke bolletjes. Laat deze 15 min. rijzen op je werktafel.

Duw de bolletjes plat en leg ze op de bakplaat, laat opnieuw 15 min. rijzen. Snij de broodjes in of duw er putjes in met je vingertoppen.

Bestrijk met eigeel en strooi er geroosterde sesamzaadjes over.

Bak gedurende 15 min. in een voorverwarmde oven van 230°C conventioneel. 

Reacties