L'amandier of zachte amandelcake



Dit amandelgebak is zo geweldig lekker en zo eenvoudig te maken, dat ik hem wel moest delen met jullie. In tegenstelling tot gewone cake is het de bedoeling dat de prikker nog lichtjes vochtig is wanneer je checkt of je cake gaar is. Het fondantglazuur dat ik gebruik om mijn gebak en zoete broden mee te decoreren kan je kant en klaar aankopen in winkels met horeca- of bakproducten. Ik betaal slechts 3 euro voor een emmertje van 1l.

  • 6 eieren op kamertemperatuur
  • 250g fijne kristalsuiker
  • 300g amandelpoeder
  • 8 druppels amandelextract (eventueel vervangbaar door Amaretto)
  • 150g zachte ongezouten boter
  • glazuur: 100g poedersuiker met 15g bruine rum
Verwarm je oven voor op 170°C. 

Klop de eieren samen met de suiker tot een licht gekleurd mengsel met dubbel volume. Voeg het amandelpoeder en extract toe. Voeg de boter in kleine stukjes toe en blijf kloppen tot je een mooi glad deeg hebt. 

Giet je deeg in een ingevette springvorm met een diameter van 20 cm. 

Bak 40-60 min. (afhankelijk van je oven) tot de cake gaar is. 

Laat de cake wat afkoelen en ontvorm hem dan op je taartrooster. 

Bedek de cake met de glazuur. 


Reacties