Hamburger buns (USA)


Wie aan de USA denkt en eten, denkt automatisch aan fastfood en de talrijke hamburgerketens daar. En wat is een hamburger nu zonder het hamburgerbroodje? Maar een zelfgemaakte hamburger valt toch niet te versmaden? Of wat denk je van pulled pork tussen zo'n broodje? Een lekker gepaneerd stukje visfilet of kippenfilet? De combinaties zijn eindeloos. Zelfgemaakte hamburgerbuns kan je in niks vergelijken met de droge industriële broodjes wat je in de supermarkt kan kopen. Dit receptje bezorgt je supermalse buns. Heb je broodjes over? Geen probleem, je kan ze gewoon in de diepvries bewaren. Een paar minuutjes onder de grill en ze lijken alsof ze net gebakken zijn.


  • 675g tarwebloem
  • 21g verse gist
  • 250ml lauwe melk
  • 125ml lauw water
  • 50g zachte boter
  • 8g zout
  • 15g suiker
  • 1 ei
  • 2 eetlepels melk + sesamzaadjes voor de afwerking
Doe de bloem in je mengkom en verkruimel de gist in een kuiltje wat je maakt in de bloem. Giet een klein beetje van de lauwe melk op de gist en meng het tot een papje. Dek je kom af en laat 15 min. rusten. 

Voeg de rest van de ingrediënten toe en kneed tot een homogeen deeg. Laat dit deeg ongeveer een half uur rusten in een afgedekte kom. 

Duw de lucht uit het deeg en verdeel het in 8 gelijke bollen. Duw de bollen enigszins plat. Plaats ze op je bakplaat op bakpapier en laat afgedekt 1 uur rijzen. 

Bestrijk de broodjes met de melk en bestrooi ze rijkelijk met sesamzaadjes. 

Bak ze af gedurende een 20-tal minuten op 200°C conventioneel of 180°C hetelucht.

Laat de buns afkoelen op het bakpapier op een rooster. 

Reacties