Zalmlasagne


In een recordtijd een heerlijke pastaschotel op tafel zetten. Dit is wat je met deze zalmlasagne doet.

Voor vier personen:

  • 500ml lichte kookroom (7%)
  • 500g verse zalmfilet in blokjes versneden
  • 200g brie
  • 5 grote champignons in schijfjes
  • dille
  • lasagnebladen
  • gemalen kaas
  • peper en zout
  • vierkante ovenschaal van 20x20 cm
Verwarm de oven voor op 200°C. 


Versnijd de brie in blokjes en doe die samen met de kookroom in een kookpot. Zet op het vuur en verwarm al roerend tot de kaas volledig gesmolten is en de saus begint te sudderen. 

Roer er de dille, champignons en de zalm onder en neem van het vuur. Kruid met peper en zout. 

Leg een bodempje van de saus in de ovenschaal en bedek met een dubbele laag lasagnebladen. Bouw zo verder aan de lasagne door beurtelings een laag saus en lasagnebladen te stapelen. 


Eindig met een sauslaag en bestrooi royaal met de gemalen kaas. 

Bak 20 min afgedekt met aluminiumfolie en daarna nog eens 10 min. zonder tot de pasta gaar is. 

Indien je dat wenst kan je nog een paar min. de kaas laten gratineren onder de grill. 

Reacties