Maïs pompoenbrood


Afgelopen vrijdag maakte ik van de Black Friday aanbieding op Bouwhuis gebruik om een paar bloemmixen te bestellen. Zo ook deze maïs pompoenbrood mengeling van Molen De Hoop. Vandaag gingen we aan de slag ermee. Het brood werd gebakken in de Emile Henry broodbakbol.

  • 500g maïs pompoenbroodmix
  • 300ml lauw water
  • 15g verse gist of 5g droge gist
  • 15g zachte boter
Kneed alle ingrediënten tot een ietwat kleverig deeg. Bol het deeg op en leg het in een met olie ingewreven kom. Dek de kom af en laat 60 min. rijzen op een warme tochtvrije plek.

Duw de lucht uit het deeg en bol het strak op. Neem drie strengetjes baktouw en leg ze kruiselings over de bodem van de broodbakbol. Leg hierop het brood. Bestuif het brood met wat bloem. Knoop de touwtjes samen bovenop het brood zodat het in parten verdeeld wordt. Maak met een scherp mesje insnijdingen in de partjes. 


Zet het deksel op de bol en laat het brood 45 min. rijzen. 

Verwarm de oven voor op 240°C hete lucht.

Bak het brood 35 min. met gesloten cloche. Haal daarna het deksel weg en laat eventueel nog een paar minuutjes verder bakken tot het brood naar wens gebruind is. 

Laat afkoelen op een rooster. 

Reacties