Bloomer met gerstemeel


Soms neem ik lukraak iets uit mijn bloemvoorraad om daarmee een brood te bakken. Zo is dit ook met deze gebeurd. Het brood bakte ik in de Emile Henry broodbakbol.

  • 150g gerstemeel
  • 150g fijn griesmeel (semolina)
  • 200g T55 tarwebloem
  • 21g verse gist of 7g droge gist
  • 8g zout
  • 30g zachte boter
  • 300ml lauwwarm water
  • sesamzaadjes om te bestrooien
Doe alle ingrediënten in de kneedkom en kneed tot een zacht en soepel deeg. 

Bol het deeg op en leg het in een met olie ingevette kom. Dek de kom af met vershoudfolie en laat 60 min. rijzen op een warme en tochtvrije plaats. 

Duw de lucht uit het deeg en vorm tot een ovaal brood. Bestuif met wat water en rol de bovenkant door de sesamzaadjes. 


Leg het brood op de schaal van de broodbakbol en zet de koepel erop. Laat 45 min. rusten.

Verwarm ondertussen de oven voor op 230°C hete lucht. 

Bak het brood met gesloten koepel 35 min. Haal daarna het deksel eraf en laat nog een paar minuten verder bakken tot het brood de gewenste bruining heeft. 

Laat afkoelen op een rooster.

Reacties