Spekkelbrood


Een snel klaar deeg met een bloemmengeling voor spekkelbrood van Grutterij-Molen De Hoop uit Oud-Zevenaar. De mengeling bevat oa tarwebloem, moutbloem, soyabonen en zonnebloempitten. Zout zit er ook al in, dus opgelet dat je er niet nog toevoegt. Het motiefje op het brood werd mbv een sjabloontje (in alle figuren en maten te koop op Aliexpress) aangebracht. Het brood werd gebakken in de kleine gesloten ovenbakvorm van Pampered Chef.

  • 400g bloem voor spekkelbrood
  • 12g verse gist of 4g droge gist
  • 240ml lauw water
  • 1el zachte boter
Kneed alle ingrediënten tot een zacht ietwat kleverig deeg. Bol het op en leg het in een met olie ingevette kom. Dek de kom af met vershoudfolie en laat op een rustige en warme plaats 45 min. rijzen. 

Ontgas het deeg en vorm tot een langwerpig brood. Leg het brood in de met bakpapier beklede ovenschaal. Zet het deksel op de vorm en laat opnieuw 45 min. rusten. 

Verwarm de oven voor op 230°C hete lucht.

Leg een sjabloon bovenop het brood en bestrooi met bloem. Haal de sjabloon voorzichtig terug weg. 

Zet de bakvorm in de oven en bak 30 min. met gesloten deksel. Haal daarna het deksel weg en laat nog een vijftal minuten verder bakken tot het brood naar wens gekleurd is. 

Laat afkoelen op een rooster. 


Reacties

  1. Wauw! Dit heb je prachtig gedaan! Waar heb je die sjablonen gevonden.
    Welk bakblik heb je hiervoor gebruikt? Mijn bakblikken zijn allemaal zonder deksel. Heeft u er misschien een foto van?
    Alvast bedankt!
    Groetjes, Conny.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het sjabloon heb ik van Aliexpress en het brood bakte ik in de kleine ovenschaal met deksel van Pampered chef: https://www.ofenzauberei.de/produkt-übersicht/zaubermeister-lily/

      Verwijderen

Een reactie posten