Kaasdipperkrans



Deze broodjes zijn afbakklaar gemaakt zodat ze op het laatste moment samen met de kaas in de oven kunnen. Zo zijn de broodjes perfect afgebakken (en niet te hard) terwijl de kaas warmt en smelt. Makkelijk vooraf te maken.

  • 250g T55 tarwebloem
  • 100g extra fijn griesmeel
  • 15g verse gist of 5g droge gist
  • 6g zout
  • 200ml lauw water
  • 1el zachte boter of 2el olijfolie
  • zaadjes om te bestrooien
  • 1 ovenkaas (Aldi maar je kan ook een Camembert bvb gebruiken)
Doe de gist in je kneedkom. Doe de bloem en het griesmeel erbij gevolgd door het zout, de boter en het water. Kneed in ongeveer 7-10 min. tot een soepel deeg.

Bol het deeg op en leg het in een met olie ingesmeerde kom. Dek af en laat rijzen tot verdubbeling. 

Verdeel het deeg in bolletjes van 40g/stuk. 


Neem een ronde ovenschaal en plaats het kartonnetje van de kaas (de kaas zelf dient nog niet opgewarmd te worden) in het midden van de schaal. Ik heb een strookje bakpapier rond het kartonnetje gedaan aangezien het doosje wel al wat handen gepasseerd is vooraleer het in je winkelkar is geraakt. 

Schik de deegbolletjes rond het kartonnetje. Leg ze niet tegen mekaar zodat ze nog ruimte hebben om te rijzen.

Dek af en laat 45 min. rijzen.

Verwarm de oven voor op 200°C onder- en bovenwarmte of 180°C hete lucht.


Bestuif de broodjes met water en strooi er de zaadjes over. 

Bak 20 min. tot de broodjes net bruin beginnen te worden. Haal uit de schaal en laat afkoelen op een rooster. 

Het moment dat je wil serveren leg je de kaas in het kartonnen mandje, bestuif de broodjes met wat water en bak nog zo'n 10 min. tot de broodjes bruin en krokant zijn en de kaas gesmolten. 


Reacties