Tarwe/rogge/volkoren met abrikozen en noten


Een echt herfstbroodje boordevol vezels en vitamines.
  • 250g tarwebloem
  • 100g volkorenmeel
  • 50g roggebloem
  • 75g gedroogde abrikozen in kleine stukjes versneden
  • 50g hazelnoten, grof gehakt
  • 1el honing
  • 12g verse gist of 4g droge gist
  • 250g lauw water
  • 6g zout
  • 15g zachte of vloeibare boter/margarine
Doe alle ingrediënten behalve de noten en abrikozen in de kneedkom. Kneed tot een homogeen deeg. Nadat het deeg gekneed is meng je op de traagste stand heel kort de abrikozen en noten erbij.

Maak een bol van het deeg en leg het in een met olie ingevette kom. Bedek de kom met plastic folie en laat op een warme tochtvrije plaats rijzen tot het deeg in volume is verdubbeld.


Duw de lucht uit het deeg en vorm tot een rond of lang brood naargelang de bakvorm wat je gebruikt.

Leg het brood in de bakvorm en zet het deksel er op. Laat 25 min. rijzen.

Bestuif met wat bloem en snijd het brood in met een scherp mesje.


Zet de vorm in de koude oven. Schakel de temperatuur aan op 220°C onder- en bovenwarmte,

Bak 45 min. met gesloten deksel, haal dit er daarna af en laat nog 5-10 min. verder bakken tot het een mooie bruine korst heeft.

Laat afkoelen op een rooster.


Reacties