Hemelse pannenkoeken


Wat is er nu gezelliger dan tijdens een kille grijze herfstdag de innerlijke mens te verwarmen met zelfgebakken pannenkoeken vergezeld van een warme chocomelk met een toef slagroom. Ik had al een paar keer horen vertellen dat de pannenkoeken naar het recept van Roger Vandamme zo lekker waren en dus moesten we dat ook eens proberen. En ja het klopt, dit zijn de lekkerste pannenkoeken die je maar kunt bakken.

  • 600ml volle melk
  • 80ml spuitwater
  • 4 eieren
  • 1el vanille extract
  • 75g suiker
  • 1el zonnebloemolie
  • 50g gesmolten roomboter
  • 15g maïzena
  • 20g vanillepuddingpoeder
  • 210g bloem
Klop de eieren los met de melk en het spuitwater.

Voeg de bloem, maïzena, suiker, puddingpoeder, zonnebloemolie en vanille ectract toe. Roer goed door tot er geen klonters meer te zien zijn.

Voeg als laatste de gesmolten boter toe aan het beslag.

Bak de pannenkoeken in een hete pan.

Serveer met bruine suiker, stroop, confituur, ...


Reacties