Maïsbrood



Een tweede variant op dit brood. Deze keer voegde ik oa semolina toe aan het deeg. Ik bakte mijn brood in de kleine ovalen keramieken pot van Pampered Chef. Deze heeft een inhoud van 1,4l. Ze hebben ook nog een grotere variant.
  • 75g maïsbloem (geen gries!)
  • 75g tarwegriesmeel extra fijn (finot, semolina)
  • 250g Amerikaans patent extra
  • 12g verse gist of 4g droge gist
  • 240ml lauw water
  • 6g zout
  • 15g zachte of vloeibare boter/margarine
Kneed alle ingrediënten tot een zacht en soepel deeg. Bol het deeg op en leg het in een met olie bestoven kom. Dek af met plastic folie en laat op een warme en tochtvrije plaats rijzen tot verdubbeling van het deeg.

Duw de lucht uit je deeg en vorm het rond of lang naargelang de bakvorm wat je gebruikt.

Leg het brood in de vorm en zet het deksel op de pot. Laat 20 min. rusten.

Bestuif de bovenkant van je brood met wat bloem en maak een paar insnijdingen.

Zet de pot in een koude oven en zet de temperatuur op 220 graden onder- en bovenwarmte.

Bak 40 min. met gesloten deksel, neem het deksel er daarna af en laat nog 5-10 min. langer bakken tot het een mooie bruine korst heeft.

Laat afkoelen op een rooster.

Reacties