Van Gogh brood (Nederland)


Deze bloemmengeling komt van De Genneper Watermolen - De Boxtelsche Watermoolen. De mengeling werd gemaakt ter ere van 125 jaar Van Gogh. Hij schilderde in 1884 vier keer de Genneper Watermolen. De bloem is een meergranensamenstelling met een overvloedige dosis zonnebloempitten, lijnzaad, sesamzaad en sojavezels die voor een lekkere smaak en krokantheid zorgen.

  • 500g Van Gogh mengeling
  • 21g verse gist of 7g droge gist
  • 8g zout
  • 260ml lauwwarm water
Los de gist op in het lauwe water. Voeg de rest van de ingrediënten toe en kneed in een 12-tal minuten tot een soepel en homogeen deeg. Bol het deeg op en doe het in een met olie ingevette kom. Dek de kom af en laat op een warme plaats rijzen gedurende 45min. of tot verdubbeling van het deeg. 

Duw de lucht uit het deeg en vorm tot een vierkant. Leg het brood met de naad naar boven in een vierkant rijsmandje die goed met bloem is bestoven. Laat afgedekt terug zo'n 45min. rijzen.

Keer het mandje voorzichtig om op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd het brood in met een mesje.

Bak het brood gedurende een 35min. in een voorverwarmde oven van 220°C onder- en bovenhitte. 

Laat afkoelen op een rooster. 





Reacties