Hamburgerbroodjes McDonald's style (VS)


Heb je je ooit al eens afgevraagd hoe je zo'n mooi bol hamburgerbroodje als bij McDonald's kan maken? Veel heb je er niet voor nodig namelijk een goed recept en de juiste bakvormpjes. Je kan gebruik maken van een speciale silicone bakvorm voor buns, een muffinvorm of taartringen in een formaat van ongeveer 12x4,5 cm. Heb je dit allemaal niet voor handen, kan je zelfs bunvormen maken met wat aluminiumfolie en bakpapier. Hoe je dit kan doen, zie je hier op dit Youtube filmpje. Ik gebruikte het recept van Bruno Albouze en bakte de broodjes in een silicone bunvorm.

  • 400g bloem
  • 180ml water op kamertemperatuur
  • 2 eieren (koud)
  • 30ml olijfolie
  • 8g zout
  • 14g droge gist of 30g verse gist
  • 25g suiker
  • eidooier met een lepel melk losgeklopt voor de afwerking
  • sesamzaadjes
Meng de bloem met de gist en de suiker. Roer in je mengkom de eieren, olijfolie en het water goed los. Doe deze eerst in je kneedkom en voeg daarna het bloemmengsel toe. Kneed 2 min. op trage stand zodat alles goed onder mekaar geroerd is. Schraap de wanden naar beneden en kneed 5 min. op medium snelheid. Voeg het zout toe en kneed nog 3 min. verder op medium snelheid tot het deeg loslaat van de kom. Het deeg is niet zo stevig en kleeft ietwat, voeg vooral geen extra bloem toe.

Vorm een bol van het deeg en plaats het in een met olie ingevette kom. Dek af en laat op een warme plaats rijzen tot verdubbeling. 

Duw de lucht uit het deeg en verdeel in 8 gelijke bolletjes. Dek de bolletjes af met vershoudfolie en laat ze 15 min. rusten op je werkblad. Bol nu de bolletjes nog wat steviger op en plaats ze in je vorm/ring. 


Dek af en laat ze rijzen tot ze verdriedubbeld zijn. Bestrijk de buns met de eierdooier en sprenkel wat sesamzaadjes erover. 

Bak de broodjes af in een voorverwarmde oven van 220°C gedurende 12-14 min. 

Laat ze afkoelen op een rooster. 



Reacties