Waldkorn Trispelti



Deze Waldkorn mengeling bestaat oa uit speltbloem, volkoren speltvlokken, gedroogde emmer voordeeg, oude granen voordeeg (emmer, eenkoren), zonnebloempitten, gedroogde volkorenspelt voordeeg, honing, geroosterde haverbloem, mout. Ideaal dus voor mensen met allergieën of darmproblemen. De mengeling bevat reeds zout, dus toevoegen hoeft niet meer.

  • 500g Waldkorn Trispelti
  • 15g verse gist of 5g droge gist
  • 225-235ml lauw water
Verbrokkel je gist in het water en roer tot ze opgenomen is. Doe de bloem erbij en kneed tot je een homogeen deeg verkrijgt. Doe het deeg in een met olie ingevette kom en laat afgedekt op een warme plaats rijzen tot het in volume is verdubbeld. 

Duw de lucht uit je deeg en vorm een strakke bal van je deeg. Doe de bal met de naad naar boven in een goed met bloem bestoven rijsmandje. Laat afgedekt terug zo'n 45 min. rijzen.

Keer het broodje op de bakplaat van de broodbakbol, bestuif met bloem en snijd het brood in.

Bak gedurende 35 min. in een voorverwarmde oven van 230°C hetelucht met het deksel op de bol. Laat nog een paar minuten verder bakken zonder deksel zodat je brood een mooi bruin korstje verkrijgt. 

Laat afkoelen op een rooster. 

Reacties