Luikse suikerwafels (België)


Wie had er nog nooit zin in zo'n warme Luikse wafel tijdens een koude winterwandeling aan zee als de geur je tegemoet komt van de kraampjes die deze lekkernij staan te bakken? Met dit recept kan je deze verwennerij zelf thuis maken. En ook afgekoeld zijn ze lekker, je kan ze een paar dagen vers bewaren in een koekjestrommel. Heb je ze liever warm? Geen probleem, warm ze 30sec terug op in de microgolfoven en ze zijn weer alsof je ze net uit het wafelijzer haalt.

  • 500g bloem
  • 30g suiker
  • 15g verse gist of 5g droge gist
  • 2 eieren
  • 220ml melk
  • 200g zachte boter
  • 250g parelsuiker
Doe bloem, suiker, gist, eieren en melk in de kom en laat 4 minuten kneden op matige snelheid. Voeg de zachte boter toe en kneed nog eens 10 minuten tot alle boter is opgenomen door je deeg. Dek je kom af en laat 1,5 uur rusten op een koele plaats.

Meng de parelsuiker onder je deeg en vorm bolletjes van 100g/stuk. 

Bak de wafels gedurende een 4tal minuten in je wafelijzer. 

Reacties