Chocopasta met crème de marrons (kastanjecrème)


Crème de marrons wordt vooral in Frankrijk veel gebruikt. Ofwel maak je ze zelf van tamme kastanjes en suiker maar je kan ze ook in zowat elke Franse supermarkt kopen in een blikje. De chocopasta is in een paar minuten klaar.

  • 150g melkchocolade callets
  • 50g pure chocolade callets
  • 100ml room
  • 150g crème de marrons
Doe de chocolade callets samen met de room in een kom. Ik gebruik hiervoor een glazen pyrex maatbeker, door de schenktuit is het heel gemakkelijk om de chocopasta over te gieten in je potjes. Laat de chocolade in 2 min. op 500W smelten in je microgolf.

Roer de massa heel goed door zodat er geen klontjes meer achterblijven en roer daarna de crème de marrons onder de gesmolten chocolade. Roer nog eens goed door en breng de chocopasta over in een glazen potje of andere houder.

Bewaar de chocopasta in de koelkast.

Reacties