Semolinabroodjes


Dit recept is afkomstig van de website Kookmutsjes. Ze hebben ook een facebookgroep waar je veel (zuiderse) tips en recepten kan terugvinden. De broodjes bestaan uit een tarwebloem/semolina mengeling.

  • 300g tarwebloem
  • 200g semolina
  • 30g verse gist of 10g droge gist
  • 50+20ml zonnebloemolie
  • 350ml lauw water
  • 25g suiker
  • 10g zout
Meng de tarwebloem samen met de semolina in je mengkom. Verbrokkel de gist in de bloem en voeg de suiker, zout en 50ml zonnebloemolie toe. Voeg het water toe en kneed tot een samenhangend geheel. Je zal een heel plakkerig deeg bekomen maar vermijd verdere toevoeging van bloem. 

Doe in je rijskom de 20ml zonnebloemolie en voeg je deeg toe. Kneed tot een mooi zacht deeg in zowat 1 minuut. Het deeg zal veel minder kleverig nu zijn. Dek de kom af met vershoudfolie of een propere handdoek en laat op een warme plaats rijzen gedurende 1 uur of tot het deeg in volume verdubbeld is. 

Duw de lucht uit je deeg en verdeel in 10 gelijke porties. Bol ze op, bestuif ze met water en bestrooi ze met wat semolina. Leg de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat en snijd ze in met een scherp mesje. 

Dek af en laat 30 min. rijzen. 

Bak de broodjes in 12-15 min. af in een voorverwarmde oven van 200°C.

Leg de broodjes op een rooster en dek ze af met een propere handdoek tijdens het afkoelen zodat ze mooi mals blijven. 

Reacties