Snelle rijsttaart

Een super eenvoudig recept wat van generaties op generaties in Vlaanderen wordt doorgegeven. Je vindt het recept ook terug op de pagina van Solo. Ipv zelf de rijstpap te koken maak je gebruik van twee blikken kant en klare rijstdessert (Boss, Aldi Colruyt, ...). Normaal wordt de taart zonder bodem gebakken maar aangezien ik toch altijd rollen bladerdeeg in de diepvries heb zitten en ik dat wel lekkerder vind, maakte ik daar dus gebruik van. 

  • 1 rol bladerdeeg of kruimeldeeg
  • 2 blikken rijstdessert (2 x 400g)
  • 3 eieren
  • 60g suiker 
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 45g zelfrijzende bloem
  • taartvorm van 24-26cm diameter
Verwarm de oven voor op 200°C onder- en bovenwarmte. 

Leg het bladerdeeg op de bodem van een ingevette taartvorm. Snijd de overtollige randen af en prik de bodem in met een vork. 

Doe de rijst in een kom en meng daar de volledige eieren onder. 

Roer er de suiker en vanillesuiker en als laatste de gezeefde bloem onder. Indien je zoals ik Zusto gebruikt ipv suiker moet je die eerst mengen met de bloem en dan pas bij het rijstmengsel doen. 

Stort het mengsel op de bodem. 

Bak in 45-60 min. gaar. Wanneer de taart te snel bruint, kan je hem halverwege afdekken met een stuk bakpapier. 

Laat de rijsttaart half afkoelen in de bakvorm vooraleer te ontvormen. 



Reacties