Hazelnootbrioches

Ik kocht onlangs op een Duitse webshop deze hazelnootvulling. Het is een zak van 1kg en in gedroogde toestand. Voor gebruik neem je 1 deel van de hazelnootmengeling en die roer je 2 min. glad met 1/2 deel melk of water. Voor gebruik in brioches of bvb een vlechtbrood raden ze aan om 1/4 deel water en 1/4 deel ei te gebruiken. 

Voor 2 medium brioches:

Deeg:

  • 470g tarwebloem
  • 6g zout
  • 40g Zusto of gewone kristalsuiker
  • 50g roomkaas (light)
  • 18g verse gist of 6g droge gist
  • 1 ei
  • 150g water
  • 70g melk
  • 15g melkpoeder
Vulling:
  • 125g hazelnootvulling
  • 30g water
  • 30g losgeklopt ei (bewaar de rest van het ei voor het afstrijken van je brood)
Afwerking:
  • hazelnootstukjes
  • glazuur
Doe alle ingrediënten voor het deeg in de kneedkom en kneed op middelmatige snelheid in 15 min. tot een ietwat kleverig zacht deeg. Bol het deeg op en leg het in een met olie ingewreven kom. Dek af met plastiek folie en laat op een warme tochtvrije plaats rijzen tot het in volume verdubbeld is (60 min. ongeveer)

Meng de hazelnootvulling met het water en het ei en roer 1-2 min. goed door. Dek af met een stukje vershoudfolie en laat rusten in de koelkast tot gebruik. 

Ontgas het deeg en verdeel in vier gelijke stukken. Bol ze op en laat 10 min. rusten op je werkblad zodat het deeg zich kan ontspannen. 

Rol elk deegstuk uit tot een breedte  2-4 cm.  minder dan wat je bakvorm lang is. 

Verdeel 1/4 van de hazelnootvulling over de bovenste 1/3 van je deeglap.


Snijd de rest van je deeglap in reepjes van 0,5cm breedte. Rol het deegstuk op van boven naar onderen tot een cilinder en leg in de bakvorm per twee. 


Dek af met een plastiek wegwerp douchekapje of een plastiek zak en laat 60 min. rijzen. 

Verwarm de oven voor op 180°C onder- en bovenwarmte. 


Bestrijk de broden met de rest van het losgeklopt ei en strooi er wat hazelnootstukjes over. 

Bak 20-25 min. tot de brioches mooi gebruind en gaar zijn. 

Laat afkoelen op een rooster en versier met wat glazuur. 



Reacties