6-smaken broodjes

Deze bloemmengeling kreeg ik om uit te testen. Het is bloem van molens Descamps. Het is een lichtbruin brood bestaande uit tarwe, rogge, spelt, haver, maïs, gerst en rijst. 

Voor 1 groot brood of 2 kleine broodjes:

  • 500g 6-smakenbloem
  • 15g verse gist of 5g droge gist
  • 280ml lauw water
  • 8g zout
  • klontje zachte boter

Doe alle ingrediënten in de kneedkom en kneed in ongeveer 15 min. tot een soepel deeg. Bol het deeg op en leg het in een met olie ingesmeerde kom. Dek de kom af en laat op een warme tochtvrije plaats rijzen tot het deeg in volume verdubbeld is. 

Duw de lucht uit het deeg en verdeel in twee gelijke delen. Vorm tot langwerpige broodjes en leg ze in de met bakspray ingevette bakvormen. 

Dek af met een plastiek wegwerp douchekapje of een plastiek zak en laat 45 min. rijzen. 

Verwarm de oven voor op 220°C onder- en boven warmte. 

Bestuif de broodjes met wat bloem en maak een paar insnijdingen met een scherp mesje. 

Bak 25-30 min. tot ze mooi gebruind en gaar zijn. 

Laat afkoelen op een rooster. 



Reacties