Square burgerbuns
- 400g tarwebloem T55
- 100g fijn griesmeel
- 30g verse gist of 10g droge gist
- 1 losgeklopt ei
- 300ml lauwe melk
- 8g zout
- 75g roomkaas (je kan dit ook vervangen door zachte boter)
Doe alle ingrediënten in de kneedkom en kneed tot je een zacht en soepel deeg verkrijgt. Bol het deeg op en leg het in een met olie ingewreven kom. Dek af en laat op een warme en tochtvrije plaats rijzen tot verdubbeling (45-60 min.)
Duw het deeg wat plat en rol uit tot een dikke rechthoekige plak. Versnijd in rechthoekjes en leg de deegtukjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Dek af met een propere linnen doek en laat 45 min. rijzen.
Verwarm de oven voor op 190°C onder- en bovenwarmte
Bestrijk de broodjes met een losgeklopt ei en bestrooi met sesamzaadjes.
Bak in ongeveer 18 min. gaar en mooi bruin.
Laat afkoelen op een rooster.
Reacties
Een reactie posten