Pizza (lange rijs)


Pizzadeeg met een 24u rijs en deels met semola rimacinata gemaakt. Dit is Italiaanse griesmeel van harde tarwe maar extra vermalen zodat het de structuur van bloem krijgt maar dan met de typische gelige kleur. Deze bloem kan je oa bij Albert Heijn en Delhaize aankopen van het merk Di Cecco 

Met deze hoeveelheid deeg kan je drie pizza's maken. Ik maakte er maar twee, de derde bol heb ik ingevroren voor een volgende gelegenheid. 

Deeg:

  • 300g tarwebloem
  • 200g Italiaanse semola rimacinata de grano duro (ik had er van het merk Caputo)
  • 20g verse gist of 1 zakje droge gist
  • 260ml lauwwarm water
  • 8g zout
  • 2el olijfolie
Kneed van de ingrediënten een homogeen deeg. Door de lage hydratatie zal het deeg ietsje stug aanvoelen.  Bol het deeg op en leg het in een met olie ingesmeerde kom. Dek af met vershoudfolie en laat 24u in de koelkast rusten. 
Verdeel het deeg in 3 gelijke bollen en laat ze 1 uur op temperatuur komen op je werkblad onder een linnen doek. Duw ze daarna plat tot een cirkel en leg ze op een ingevette pizza bakvorm. 

Beleg:
  • bokaal tomatensaus arrabbiata (Aldi)
  • 1 bakje baconreepjes
  • stuk of 6 kastanjechampignons in schijfjes versneden
  • 1 zakje gemalen kaas (250g)
  • 1 rode ui in schijfjes gesneden
  • handvol snoeptomaatjes in de lengte doormidden gesneden
  • 1 blikje tonijn in eigen nat
  • 1el Italiaanse kruiden
  • oregano
Prik de bodems van de pizza's in met een vork. Doe 4el van de tomatensaus in een kommetje en roer hier de Italiaanse kruiden onder. Verdeel over de twee bodems. Strooi hier rijkelijk gemalen kaas over. 


Pizza 1:
Laat de tonijn uitlekken en verkruimel tot kleine stukjes. Verdeel de uischijfjes over de kaas en daarna de tonijn. Werk af met nog wat gemalen kaas en gedroogde oregano

Pizza 2:
Schik de champignonschijfjes over de pizza, daarna de baconblokjes en de doorgesneden snoeptomaatjes. Werk af met nog wat gemalen kaas en gedroogde oregano. 

Bak de pizza's in een voorverwarmde oven op 210°C hetelucht met stoom gedurende 20 min. 

Reacties