Cézame brood

Een bloemmengeling van Meneba Taelman. Het is een  licht meergranenbrood op basis van sesam. Het bevat ook moutvlokken, zemelen, soja, zonnebloempitten en lijnzaad. Het brood werd gebakken in de rechthoekige Emile Henry broodbakvorm. Je kan ook een Römertopf of een andere ovenbestendige schaal met deksel gebruiken. 

  • 500g Cézame
  • 12g verse gist of 4g droge gist
  • 280ml lauwwarm water
  • 8g zout

Doe alle ingrediënten in de kneedkom en kneed ongeveer 14 min. tot je een soepel deeg verkrijgt. Bol het op en leg het in een met olie ingesmeerde kom. Dek af en laat rijzen tot verdubbeling. 

Ontgas het deeg en vorm tot een langwerpig brood. Leg het brood in de met bakspray ingevette schaal van de bakvorm. Laat 45 min. rijzen met gesloten deksel.

Verwarm de oven voor op 230°C hete lucht. 

Bestuif het brood met wat bloem en maak een aantal insnijdingen met een scherp mesje. 

Bak het brood 35 min. met gesloten deksel. Neem daarna het deksel weg en laat nog een 5-tal minuten verder bakken tot de korst de gewenste bruining heeft. 

Laat afkoelen op een rooster. 



Reacties