Pidebroodjes met kaas

Recept voor 15 stuks. Oorspronkelijk wordt er in het recept schapenkaas gebruikt maar aangezien er hier geen liefhebbers daarvoor zijn heb ik die vervangen door mozzarella .

  • 500g tarwebloem
  • 21g verse gist of 7g droge gist
  • 1tl suiker
  • 7g zout
  • 50ml olijfolie
  • 375g (schapen)kaas
  • 250ml lauw water
  • vers gemalen peper
  • 1 bosje peterselie (ik gebruikte platte peterselie)
  • 1 eigeel

Kneed van het water, bloem, gist, suiker, zout en de olijfolie een homogeen deeg. Bol het op en laat 30min. afgedekt rijzen. 

Verbrokkel ondertussen de kaas in een kom, kruid met peper en meng er de fijngehakte peterselie door. 

Kneed het deeg krachtig door, verdeel in 15 gelijke porties (ca. 55g) en bol ze op. Laat ze 15min. rusten op je werkblad.

Duw de bolletjes plat tot een ovaal en leg in het midden een portie van de kaasmengeling. Plooi de zijkanten lichtjes omhoog maar zorg dat ze de kaas niet bedekken, knijp de uiteinden toe zodat je een schuitje vormt. 

Bestrijk de randen met eigeel en bak af gedurende 15-20min in een voorverwarmde oven op 200°C boven- en onderhitte of 180°C warme lucht.

Laat ze lichtjes afkoelen en serveer warm





Reacties