Krokante Italiaanse broodjes


Manitoba bloem is een glutenrijk en een eiwitrijke bloem gemalen van harde tarwe. Het is ideaal voor het bakken van krokante broodjes, pistolets maar ook voor bvb panettone. Het leent zich ook uitstekend voor het bakken van krokante pizzabodems. Heb je geen Manitoba bloem in huis dan kan je dit vervangen door Italiaanse tipo 0 bloem, Amerikaans patentbloem of een andere sterke T55 tarwebloem.

Voor 10 broodjes:  

  • 400g Manitoba Oro (tipo 0 Caputo)
  • 150g extra fijn griesmeel (semolina)
  • 21g verse gist of 7g droge gist
  • 350g koud water
  • 10g zout
  • 20g olijfolie
  • 20g inactief desempoeder (Caputo)
Doe alle ingrediënten in de mengkom en kneed in ca. 12 min. tot een zacht rekbaar deeg. Bol het deeg op en plaats het in een met olie ingesmeerde kom. Dek af met vershoudfolie en laat 45 min. rijzen op een warme tochtvrije plaats. 

Duw de lucht uit het deeg en verdeel in 10 gelijke stukken. Bol ze op en laat ze op een met bloem bestoven werkblad onder een stuk vershoudfolie 15 min. rusten.

Rol de deegbolletjes tot een langwerpig broodje en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Dek af met vershoudfolie wat je met wat olie hebt ingesmeerd. Dit voorkomt het aankleven van de folie aan de broodjes. Laat opnieuw 45 min. rijzen.

Verwarm de oven voor op 200°C.

Snijd de broodjes twee keer in met een scherp mesje en laat ze 20-25 min. bakken met stoom tot ze mooi goudgeel gebakken zijn. 

Laat afkoelen op een rooster. 


Reacties

  1. Ontdek zojuist dit nieuwe blog. Broodjes zien er goed uit een het recept is duidelijk. We gaan ze binnenkort maken. Ben erg benieuwd naar volgende posts.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk om te lezen. Sorry voor de laattijdige reactie, blijkbaar ondersteunt mijn browser (Safari) niet de reacties op mijn blog :-) Nu via Firefox ontdekt. Ik hoop dat je ondertussen de broodjes met succes gebakken hebt. Veel bakplezier nog met deze blog.

      Verwijderen

Een reactie posten