Haverbrood met wortelen
Een experimentje die wonderwel goed is uitgedraaid. Ik had wat wortelen over die ik heb verwerkt in dit brood want ach weggooien is toch een zonde? De oranje stukjes in het brood ogen niet alleen mooi, ze zorgen nog voor extra smaak en vitamines. Het brood bakte ik in de grote Emile Henry bakvorm maar je kan ook een grote ovenschaal met deksel, een cocotte of een Römertopf gebruiken. Heb je geen havermeel dan kan je havermout fijn vermalen met je keukenmachine.
Edit: nadat enkele groepsleden het brood probeerden na te maken met zelf gemalen havermout en ik de opmerking kreeg dat het niet lukte, heb ik de website van de fabrikant opgezocht naar meer informatie omtrent dit havermeel. Daar las ik dat ze er tarwegluten aan toegevoegd hebben en mout. Dus ik zou aanraden indien je werkt met zelf gemalen havermeel, dat je daar de helft van de hoeveelheid vervangt door tarwebloem en/of tarwegluten toevoegt indien je dit voor handen hebt.
- 650g Floraplus bloem (havermeel)
- 25g verse gist of 12g droge gist
- 10g zout
- 350ml lauw water
- 40g zonnebloempitten
- 200g geraspte wortelen
Reacties
Een reactie posten