Hartige worstenbroodjes

Een lekkere snack, snel en eenvoudig gemaakt. De vormpjes heb ik ooit nog gekocht op Aliexpress maar je kan bvb ook papieren eclair-vormpjes gebruiken of bij gebrek aan deze gewoon rechtstreeks op de bakplaat bakken.

Voor 6 broodjes:

  • 130ml warme melk
  • 1el suiker
  • 3g droge gist
  • 1 ei
  • 30g gesmolten boter of margarine
  • 200g tarwebloem
  • 50g fijn griesmeel
  • 4g zout
Garnering:

  • 6 Frankfurter worsten (Zwan)
  • wat kaas in blokjes of gemalen kaas
  • fijngesnipperde bieslook of peterselie
  • ketchup of barbecuesaus

Roer de suiker los in de warme melk. Doe de gist erbij en meng. Laat 10-15 min. staan.  

Voeg het ei en de boter toe en meng goed onder mekaar.  Voeg de bloem en het zout toe en kneed tot een homogeen deeg. 

Doe in een kom, dek af en laat rijzen tot verdubbeling. 

Verdeel het deeg in 6 gelijke porties en bol op. Laat onder een stuk vershoudfolie 10min. rusten op je werkblad. 

Rol met een rolstok uit tot een lange ovaal, rol die op langs de korte kant, draai een kwartslag om en rol terug uit tot een ovaal. 

Leg op de bakplaat of in vormpjes als je die hebt en laat 10 min. rusten. 

Duw zachtjes een worst in het midden van het deeg. Bestrijk de zijkanten van het deeg met een losgeklopt ei+1el melk. 

Trek streepjes ketchup of barbecuesaus dwars over de worst en bestrooi met de kaas en kruiden.  Laat nog 15 min. rijzen. 

Bak ongeveer 15 min. in een voorverwarmde oven van 180°C.



Reacties