Gevulde broodmandjes


Deze broodjes kunnen perfect als lunch dienen. Je kan ze een beetje vergelijken met een broodpizza. Met de vulling kan je zelf variëren en maken wat jij lekker vindt. 

Voor 4 stuks.

Deeg:
  • 500g bloem
  • 16g verse gist of 5g droge gist
  • 8g zout
  • 1 eidooier
  • 150ml lauwe melk
  • 150ml lauw water
  • 50ml olie
Vulling:
  • 1 kipfilet (200g) in blokjes versneden
  • 1 bakje champignons van 250g in schijfjes versneden
  • 1 sjalot fijngesnipperd
  • peper en zout
  • 1 losgeklopt ei
  • handvol gemalen kaas (hoeveelheid naar eigen smaak)
Afwerking:
  • 1 losgeklopt ei
Doe alle ingrediënten voor het deeg, behalve de olie, in de kneedkom. Kneed een paar min. tot het één geheel vormt. Giet al knedend in 2 beurten de olie erbij en laat doorkneden tot je een zacht deeg verkrijgt. 

Bol het deeg op en leg het in een met olie ingewreven kom. Dek af en laat rijzen tot het in volume verdubbeld is (45-60 min.)

Stoof het sjalotje aan in wat olie. Voeg de kipblokjes en champignonschijfjes toe en kruid met peper en zout. Stoof aan tot het gaar is. Zet dit apart tot het afgekoeld is. 

Ontgas het deeg en verdeel in 8 gelijke bolletjes. Laat 10 min. rusten op een lichtjes bestoven werkblad. 

Rol 4 bolletjes uit tot platte cirkels en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. 

Rol de 4 andere bolletjes uit tot een lange rol. Snijd die in de lengte middendoor maar laat ongeveer 2 cm. van de bovenkant ongemoeid. Verstrengel nu de twee doorgesneden helften met mekaar zodat je een gevlochten koord verkrijgt. 

Bestrijk de buitenste rand van de cirkels met wat water en leg er de gevlochten koord op zodat je een soort broodmandje krijgt met gevlochten rand. Doe dit met alle vier de cirkels. 

Dek af met een propere linnen doek en laat 30 min. rijzen. 

Verwarm de oven voor op 180°C. 

Roer een losgeklopt ei door de afgekoelde vulling en meng er de gemalen kaas onder. 


Verdeel de vulling over de 4 mandjes en bestrijk de randen met een losgeklopt ei. Strooi wat sesamzaadjes over de rand. 

Bak 30-35 min. tot ze mooi gebruind zijn.

Eet warm op.


Reacties