Mini-sandwiches (ongesuikerd)


Deze minibroodjes zijn gebaseerd op het recept uit één van de Bloch-trilogie bakboekjes. Met deze hoeveelheden maak je 30 mini-sandwiches. Deze broodjes zijn ideaal bij een receptie, aperitief of als vulling voor een verrassingsbrood.

  • 35g verse gist of 12g droge gist
  • 485g Amerikaanse patentbloem
  • 250g lauwe volle melk
  • 75g zachte ongezouten roomboter
  • 8g zout
  • 1 ei (M)
  • 1 ei losgeklopt met een lepel water voor de afwerking
Doe alle ingrediënten, behalve het losgeklopt ei, in je kneedkom en kneed ongeveer 15 min. tot je een mooi zacht homogeen deeg verkrijgt. 

Bol het deeg op en leg het op een lichtjes met bloem bestoven werkblad. Dek af met een propere handdoek en laat 15 min. rusten.


Verdeel het deeg in 30 gelijke bolletjes en laat die 2 min. rusten op het werkblad. Rol de bolletjes tot sandwiches en schik die op 2 met bakpapier beklede bakplaten. Dek de platen af met een propere doek en laat 50 min. rijzen.


Klop het ei los met de lepel water en bestrijk er de broodjes mee met een dunne laag.

Verwarm ondertussen de oven voor op 230°C.

Laat de broodjes nog 20 min. verder rijzen. Vlak voor het inovenen breng je opnieuw een dunne laag van het losgeklopt ei aan. 

Bak de broodjes in 8-10 min. tot ze een mooie goudbruine kleur hebben.

Koel af op een rooster en van zodra ze afgekoeld zijn berg je ze op in een plastic zak. Zo blijven de broodjes lekker mals. 

Deze broodjes zijn gemakkelijk te bewaren in de diepvries. 

Reacties