Eekhoornbrood


Eekhoorn is een bloemmengeling van Dossche Mills. Het is een heel licht en luchtig zevengranenbrood. Het bevat calcium, suiker, boter- en melkpoeder. Het heeft een heel mals kruim.

  • 400g Eekhoorn
  • 230g lauw water
  • 12g verse gist of 4g droge gist
  • 6g zout
  • 10g zachte boter
Doe alle ingrediënten in de kneedkom en kneed zo'n 15 minuten op stand 2 tot je een soepel deeg verkrijgt. 

Bol het deeg op en leg het in een met olie ingevette kom. Dek de kom af en laat op een warme tochtvrije plaats rijzen tot verdubbeling van het volume (45-60 min.). 

Duw voorzichtig de lucht uit het deeg en vorm tot een langwerpig broodje. Ik heb de gesloten ovenbakvorm van Pampered Chef gebruikt. Je kan ook een andere gesloten ovenpot gebruiken van bvb Emile Henry of Römertopf.

Laat met gesloten deksel gedurende 40 min. rijzen.

Verwarm ondertussen de oven voor op 230°C hetelucht.

Bestuif de bovenkant van je brood met wat bloem en maak met een scherp mesje een paar insnijdingen.

Bak gedurende 35 min. met gesloten deksel, neem daarna het deksel er af en laat nog een paar minuten verder bakken tot het brood een mooie bruine korst heeft. 

Laat afkoelen op een rooster.

Reacties