Frans sesam krokantje



Het hoeven niet altijd ingewikkelde mengelingen of mixen te zijn om een lekker broodje te verkrijgen. Dit broodje werd met louter Franse T65 bloem van Camp Rémy gemaakt. Het resulteerde in een heerlijk wit brood met een krokante korst met sesamzaadjes die door het roosteren een nootachtige smaak aan de korst geven.

  • 400g T65 Camp Rémy tarwebloem
  • 15g verse gist of 5g droge gist
  • 6g zout
  • 260g lauw water
  • 15g reuzel
  • sesamzaadjes
Doe alle ingrediënten, behalve de sesamzaadjes, in de kneedkom en kneed in 15 min. tot een soepel ietwat kleverig deeg. 

Bol het deeg op en doe het in een met olie ingevette kom. Dek de kom af met vershoudfolie (of een wegwerpdouchemuts zoals ik) en laat ongeveer 1 uur rijzen of tot verdubbeling van het volume. 

Duw de lucht uit het deeg en vorm tot een langwerpig brood. Giet de sesamzaadjes in een brede strook op je werkblad, bestuif je brood met water dmv een plantenspuit en rol het brood door de zaadjes. 

Leg het brood in de bakvorm en zet het deksel er op. Ik gebruikte de kleine ovenbakvorm met deksel van Pampered Chef maar je kan ook een cocotte, Emile Henry of Römertopf gebruiken. Laat het brood 25 min. rusten.

Zet de pot in de oven en zet de temperatuur op 230°C hete lucht.

Bak 45 min. met gesloten deksel. Laat daarna nog een vijftal minuutjes verder bakken zonder deksel tot de korst mooi gebruind is.

Laat afkoelen op een rooster.



Reacties