Pizzetta Bolognese (Italië)
1 bol pizzadeeg van 280g
1 fijngesneden rood pepertje (zaadlijsten verwijderen)
1 zakje gemalen mozzarella
pizzakruiden (Pit Pit)
bolognesesaus:
- 250g gehakt
- 1 brickje Knorr Tomato al gusto (Bolognese)
- 2 fijngeknepen teentjes knoflook
- 1 fijngesneden sjalot
- 1 mespunt harissa (pikante variant)
Bak het gehakt rul samen met de knoflook en sjalot. Roer de mespunt harissa door het losgebakken gehakt en voeg het doosje tomaten toe. Meng alles goed onder mekaar en laat nog een vijftal minuten sudderen op een zacht vuurtje zodat de saus mooi ingedikt is. Doe de saus in een kommetje en laat afkoelen.
Vorm kleine pizzarondjes van de bolletjes deeg. Bestrijk elke pizzetta met een paar lepels van de bolognesesaus. Leg er fijne reepjes van het pepertje op en bestrooi met de gemalen kaas. Als laatste gaan er nog wat pizzakruiden over.
Bak in een oven van 200°C tot de kaas mooi gesmolten is en het deeg gaar.
Reacties
Een reactie posten