Pizzetta Bolognese (Italië)


Pizzetta oftewel kleine pizza's zijn altijd handig om op voorraad te hebben in de diepvries als snelle snack of borrelhap, voor de kleine honger of de grote goesting. Aangezien deze voor 1 persoon waren heb ik mij beperkt tot 1 bol van het Napolitaans pizzadeeg wat ik gisteren maakte. Het recept van dit deeg kan je HIER raadplegen. Ik verdeelde één bol pizzadeeg van 280g in vier delen van 70g, wil je echte mini pizza dan verdeel je het deeg in bolletjes van 35g. 

1 bol pizzadeeg van 280g
1 fijngesneden rood pepertje (zaadlijsten verwijderen)
1 zakje gemalen mozzarella 
pizzakruiden (Pit Pit)
bolognesesaus:
  • 250g gehakt
  • 1 brickje Knorr Tomato al gusto (Bolognese)
  • 2 fijngeknepen teentjes knoflook
  • 1 fijngesneden sjalot
  • 1 mespunt harissa (pikante variant)
Bak het gehakt rul samen met de knoflook en sjalot. Roer de mespunt harissa door het losgebakken gehakt en voeg het doosje tomaten toe. Meng alles goed onder mekaar en laat nog een vijftal minuten sudderen op een zacht vuurtje zodat de saus mooi ingedikt is. Doe de saus in een kommetje en laat afkoelen.


Vorm kleine pizzarondjes van de bolletjes deeg. Bestrijk elke pizzetta met een paar lepels van de bolognesesaus. Leg er fijne reepjes van het pepertje op en bestrooi met de gemalen kaas. Als laatste gaan er nog wat pizzakruiden over. 

Bak in een oven van 200°C tot de kaas mooi gesmolten is en het deeg gaar. 

Reacties