Briochebroodjes met banketbakkersroom

Lekker zachte briochebroodjes met een vulling van banketbakkersroom, perzik en ananas. 

Voor 9 broodjes:

  • 450g tarwebloem
  • 1 el droge gist
  • 1tl zout
  • 1tl bakpoeder
  • 200ml lauwe melk
  • 1 ei
  • 75g suiker
  • 100g roomkaas (of malse boter)
Afwerking:
  • banketbakkersroom
  • halve perziken op siroop (uitgelekt)
  • blikje ananas op siroop (uitgelekt)
  • amandelschilders
  • abrikozenjam
  • losgeklopt ei
Maak de banketbakkersroom volgens het recept HIER. Dek het oppervlak af met vershoudfolie zodat er zich geen velletje bovenop vormt en laat afkoelen. 

Doe de ingrediënten voor het deeg in de kneedkom en kneed tot een zeer zacht lichtjes kleverig deeg. Bol het deeg op en laat het in een met olie ingewreven kom afgedekt rijzen tot verdubbeling. 

Verdeel het deeg in 9 bolletjes. Bol ze op en laat ze op je werkblad onder een stuk vershoudfolie rusten. 

Duw met de onderkant van een glas een ronde uitsparing in het midden van de broodjes. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en laat afgedekt rijzen tot ze in volume verdubbeld zijn. 

Verwarm de oven voor op 180°C hete lucht. 

Duw de uitsparingen wat verder open met je vingertoppen. Vul ze met de banketbakkersroom.

Schik op de helft van de broodjes een halve perzik op de room en op de andere helft ananasstukjes. Bestrooi die met ananas met amandelschilfers. 

Besmeer de randen van de broodjes met een losgeklopt ei. 

Bak ze in ongeveer 25 min. mooi bruin. 

Leg de broodjes op een rooster en bestrijk ze direct met abrikozenjam (verwarm 1 lepel abrikozenjam met 1 lepen water gedurende 30 sec. in de microgolf).

Laat afkoelen. Bestuif eventueel nog wat met poedersuiker. 

Reacties

  1. Schitterend. Mag ik veronderstellen dat de rijs overnacht kan gebeuren en afbakken ‘s morgens. Voor ontbijt?

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten