Burgerbuns


Nog eens burgerbuns maar een ander recept. Het is een rijk, zoet deeg maar ze zijn wonderwel lekker met een hartige burger er tussen. Ik gebruikt Zusto vervangsuiker maar niet-diabeten kunnen ook gewone suiker gebruiken of als je niet van zoete broodjes houdt, gewoon weglaten. 

Voor 10 buns:
  • 550g tarwebloem T55
  • 300ml water
  • 1 pakje droge gist
  • 65g suiker
  • 80ml olie of vloeibare boter
  • 2el melkpoeder
  • 10g zout
Afwerking:
  • 1 ei losgeklopt met 1el melk
  • sesamzaadjes
  • bruin lijnzaad
Doe alle ingrediënten voor het deeg in de kneedkom en kneed in ca 15 min. tot een zacht deeg. Bol het deeg op en plaats het in een met olie ingewreven kom. Dek de kom af met vershoudfolie en laat op een warme en tochtvrije plaats rijzen tot verdubbeling (60-90 min. afhankelijk van de kamertemperatuur).

Ontgas het deeg en verdeel in tien gelijke porties. Bol ze op en laat ze 10 min. rusten onder een stuk vershoudfolie op een licht met bloem bestoven werkblad. 

Leg de bolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en duw ze met de palm van je hand tot een platte schijf. 

Bedek met een linnen doek en laat 45 min. rijzen. 

Verwarm de oven voor op 190°C onder- en bovenwarmte. 

Bestrijk de buns met het losgeklopt ei en bestrooi met de zaadjes. 

Laat 20-25 min. bakken tot ze mooi goudgeel zijn. 

Laat afkoelen op een rooster. 



Reacties

  1. Hey, net begonnen deze blogspot te lezen, wat een inspiratie doe ik hier op! De volkoren sandwiches bakte ik al en zijn super maar zou nu deze willen maken. Hoeveel gist is 1 zakje? Ik heb er van 7 en van 11 gram....

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel voor deze leuke reactie. De zakjes zijn er meestal van 7g maar je mag ook het zakje van 11g helemaal gebruiken. Meestal zijn die hoeveelheden zo per zakje verdeelt dat het voldoende is voor een brood op basis van 500g bloem. Gebruik je minder zal de rijsttijd wat langer duren, gebruik je wat meer gist dan zal je deeg sneller rijzen.

      Verwijderen

Een reactie posten