Suikerarme en vetarme appelcake

 




Deze cake werd met vervangsuiker en light vetstof gemaakt. Je kan hem natuurlijk ook met de real stuff maken. 

  • 300g bloem
  • Zakje bakpoeder
  • 180g Zusto suiker
  • 3 eieren M
  • 90g vloeibare boter (Becel light)
  • 110g melk
  • Snufje zout
  • 3 appels M
  • 6el suikerarme abrikozenjam (Boni, jam met maltitol)
  • Amandelschilfers
  • Poedersuiker
Roer de suiker, bakpoeder, bloem en zout onder mekaar. Voeg de boter, eieren en melk toe. Roer met een spatel tot een homogeen beslag.
Schil de appelen en snijd 2 appelen in kleine blokjes en meng onder het beslag. Snijd de andere appel in dunne schijfjes en hou apart.
Doe de helft van het beslag in een ingevette cakevorm en verdeel de helft van de abrikozenjam in toefjes erover.
Giet de rest van het beslag in de vorm en verdeel de rest van de jam erover. Beleg de zijkanten van de cake met de appelschijfjes en laat het midden vrij. Bestrooi met amandelschilfers.
Bak 50-60 min in een voorverwarmde oven onder- en bovenwarmte op 180gr. tot een cakeprikker er droog uitkomt.
Laat nog 15 min rusten in de afgezette oven en stort daarna de cake uit op een rooster.
Laat afkoelen en bestuif met poedersuiker.

Reacties